Kuva: Pauli Tavasti

Pohjanmaan Akateeminen Maanpuolustusseura ry: Bussimatka Raatteentielle

05.06.2023

Matkalle lähtijöiden määrässä oli epäselvyyttä, joten emme uskaltaneet lähteä vuokraamaan täysikokoista linja-autoa ja päädyimme lopulta hankkimaan 9 hengen minibussin vuokralle. Minibussin lisäksi matkaan lähti henkilöautolla lastillinen yhdistyksen jäseniä. Lähdimme matkaan kello 8 lauantaina, 16. kesäkuuta 2022 ja suuntasimme kohti Suomussalmea ja Raatteenporttia. Minibussiin oli hankittu limpparia, sipsiä ja pikkupurtavaa yhteiseen käyttöön.

Paikan päällä ostimme liput museoon (10e hengeltä), kiertelimme museossa ja katsoimme dokumenttifilmin. Tämän jälkeen lähdimme kulkemaan maastoon merkittyjä polkuja, joiden varsille oli opaskylteillä merkattu Raatteen tien taisteluiden vaiheita ja jälkiä. Kävelymatkan puolivälissä paistoimme etukäteen ostetut makkarat nuotiopaikalla ennen kävelyn jatkamista.

Kävelyn jälkeen palasimme autoille ja kävimme niillä vielä katsomassa kauempana olevia venäläisten- ja ukrainalaisten muistomerkkejä.

Raatteen tieltä poistuttuamme suuntasimme Suomussalmen keskustaan ja kävimme syömässä hampurilaiset ennen kotimatkan alkamista. Takaisin Oulussa olimme kello 19 jälkeen illalla.

Pentti Kaiteran rahaston kannustusrahalla saimme siis hankittua vuokra-auton ja polttoaineet, museon pääsyliput ja päivän eväät.

Matkassa oli opiskelijoita tekniikan aloilta, maantieteeltä, yksi lääkisläinen ja yksi kauppislainen.